Shanghain suomalaiset

  • Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Professori Yrjö Sotamaa palkittiin Shanghain muotoiluviikolla

Shanghain muotoiluviikko avattiin 5. syyskuuta Shanghain messukeskuksessa teemalla "Muotoilu inspiroi unelmia". Viikon aikana lukuisat tapahtumat messukeskuksessa ja luovien alojen toimipisteissä ympäri kaupunkia esittelevät Shanghain vahvasti kehittyvää muotoiluidentiteettiä.

Yksi viikon kohokohtia on "Vuoden henkilö", "Vuoden tuote" ja "Vuoden brändi" -palkintojen jakaminen. Ne heijastavat Shanghain muotoilun kehittymistä. Tongji-yliopiston Sino-Finnish Centerin apulaisjohtaja, professori Yrjö Sotamaa oli yksi kolmesta "Vuoden henkilö" –palkinnon saajista ja ainoa yliopistomaailman edustaja palkittujen joukossa. Vuonna 2011 Shanghain kaupunki palkitsi Sotamaan arvostetulla Mangolia-kunniapalkinnolla.

Shanghain muotoiluviikko järjestettiin kolmannen kerran sen jälkeen, kun kaupunki liittyi vuonna 2010 UNESCOn luovien kaupunkien verkostoon yhtenä muotoilukaupungeista. Tongjin yliopisto on yksi viikon keskeisiä kumppaneita ja sen muotoilu- ja innovaatiotiedekunnan dekaani, professori Lou Yongqi, joka on myös Sino-Finnish Centerin apulaisjohtaja, oli tapahtuman akateeminen johtaja ja tämänvuotisen näyttelyn pääkuraattori.

Yrjö SotamaaYrjö Sotamaa muotoiluviikon luettelossa

Lisätietoa: www.creativecity.sh.cn

Viimeksi päivitetty 09.10.2013 06:16